Rode Rodecaster Pro

Een gamechanger voor de podcast industrie? Zo noemde Rode in ieder geval de Rodecaster pro. En niet voor niets. De Rodecaster pro is namelijk helemaal ontworpen om gemakkelijk een professionele podcast op te nemen. Zelfs het editen is makkelijk gemaakt door de Rodecaster.


Alles in een

Waar we voorheen als podcaster alle apparatuur houtje touwtje moesten verbinden, heeft Rode zoveel mogelijk geïntegreerd. Het is mogelijk je intro's, outro's vooraf op te slaan en met 1 druk op de knop af te spelen, je stem wordt automatisch gecomprimeerd (scheelt veel edit werk). De eerste keer dat ik de Rodecaster gebruikte klonk mijn stem voller en dieper dan voorheen. Wat het veel fijner maakt om naar te luisteren. Ook veelvoorkomende Jingles kun je vastzetten op het kleurenpaneel en hierdoor tijdens de show afspelen. De microfoons en hoofdtelefoons komen samen op het apparaat en ook de microfoons zijn vooraf te programmeren. Maak je stem hoger of juist zwaarder met een simpele functie. Verder neem je de show direct op je rodecaster op. Geen gedoe meer met crashende laptops of aparte opneem apparatuur,Functies:

De Rodecaster heeft vier kanalen voor microfoons en hoofdtelefoons, met ieder een eigen volumeknop. Je kunt hiernaast nog gasten laten inbellen met een telefoon, Skype of Zoom. Sinds de laatste update heeft ieder kanaal zijn eigen audio bestand, waardoor het editen stukken makkelijker wordt gemaakt.


De fabrieksinstelling staan perfect voor podcasters met minder ervaring, maar ook als je meer ervaring hebt kun je gemakkelijk de instellingen perfectioneren voor het beste geluidskwaliteit.


Doordat de Rodecaster veel functies samenbrengt is het zeer gemakkelijk om overal een professionele remote studio op te bouwen. Je zet de rodecaster neer, plugt de mics in, koptelefoon op en je kunt gaan.


Ervaring

Inmiddels hebben wij meerdere podcasts show mogen publiceren die opgenomen zijn doormiddel van de Rodecaster. Elke keer weer is het een genot hoe snel je een remote studio opbouwt en kan gaan opnemen. Enige nadelen die wij hebben ondervonden is dat de remote studio niet volledig remote kan worden opgebouwd. Laatst hadden we een klant die onderweg in de auto een podcast had willen opnemen en hier loop je met de Rodecaster toch tegen enkele belemmeringen aan. Zo beschikt het niet over een batterij wat onderweg opnemen mogelijk maakt. Ook is de Rodecaster in tegenstelling tot bijvoobeeld de ZOOM H6 te groot voor om even mee te nemen of te wandelen. Verder heeft de Rodecaster alleen een XLR aansluiting voor de microfoons. Dit is te verhelpen met een koppelstukje.


Prijs

De Rode Procaster is gemiddeld voor € 550 euro te vinden. Wij vinden dit een koopje voor alle functies die het biedt en het had in onze ogen dubbel zo duur mogen zijn.


Pluspunten

- Plug & Play

- Mooie vormgeving

- Alles in een

- Goede prijs


Nadelen

- Maximaal vier gasten

- Geen accu

- Aansluiting alleen via XLR


Conclusie Als podcasters vinden wij de Rodecast een absolute must-have van jouw studio. Wat Rode al aankondigen kunnen wij ons zeker in vinden. De Rodecaster is een absolute gamechanger die de podcast voor iedereen toegankelijk maakt.

Mocht je meer willen zien of de Rodecaster zelfs willen bestellen, dan kan dat via Coolblue (deze link)


Zie hier nog een review van Rode zelf: