Rode Podmic review

De Rode PodMic is een microfoon die speciaal is ontwikkeld voor het opnemen van Podcasts. De PodMic is vrijwel direct na de lancering van de RodeCaster op de markt gekomen en dit lijkt goed samen te gaan.De PodMic

Een mooi design en de eerste microfoon die speciaal is ontwikkelt voor podcasting. De PodMic is van metaal met een keramische afwerking, waardoor het een redelijk zware microfoon is. Hierdoor hoor je minder trillingen die zich kunnen voordoen op de achtergrond.

Functies:

De PodMic van Rode heeft een ingebouwde pop-filter en registreert geluid vanaf één kant. Wat ideaal is voor een podcast interview aangezien je geen omgevingsgeluiden of andere sprekers door deze microfoon wilt horen. De PodMic filtert p- en s-klanken direct weg wanneer een spreker te hard in de microfoon praat. Hierdoor is er minder edit werk nodig en klinkt een opname vrij snel professioneel en kraakhelder. De RodeCaster herkent een PodMic wanneer je deze aansluit en zal automatisch de beste instellingen voorprogrammeren, De PodMic is redelijk zwaar en van goede kwaliteit.

Ervaring

Wij gebruiken de PodMic's nu al een tijdje voor onze podcasts en kunnen eigenlijk niet meer zonder. Het geeft een fijn helder geluid en samen met de RodeCaster past de PodMic zich aan de spreker aan. Hierdoor worden stemmen in balans gebracht en is vrijwel iedereen fijn om naar te luisteren.

Het is wel van belang een kwalitatieve studio arm hier bij aan te schaffen. Doordat de mic's relatief zwaar zijn zakken de "mindere" studioarmen snel in.

Prijs

De PodMic is gemiddeld rond de € 110 euro. Hierbij moet je nog wel een XRL kabel en een studio standaard aanschaffen om de microfoon ook daadwerkelijk te kunnen gebruiken.

Pluspunten

- Enige echte podcast microfoon

- Kwaliteit is uitstekend

- Ingebouwde pop-filter

- Geen schokdemper nodig

Nadelen

- Geen XRL kabel of studio arm bijgeleverd

- Niet geschikt voor alle audio interfaces

- Zonder de RodeCaster haal je niet het optimale eruit

Mocht je meer willen zien of de PodMic zelfs willen bestellen, dan kan dat via Coolblue (deze link)


Of bekijk hier de review van Rode zelf: