Power Dynamics PDM-M804 review

Beginnende podcaster? Dan is de Power Dynamics PDM-M804 wellicht een van de betere mixers om mee te beginnen. Waarom dit zo is? Je leest het in dit artikel


Uiterlijk

De PDM-M804 ziet er goed uit. Per ingang heb je een bedieningspaneel en het is vrij overzichtelijk wat waarvoor dient. Wat ideaal is als je een beginnend podcaster bent. Maar ook als je begint met het produceren van andere audio. De materialen zijn van licht metaal en zien er stabiel uit. Met een rode zijkant en afgewerkte achterkant kun je de PDM-M804 inbouwen in je studio of makkelijk meenemen als remote studio.


Functies

De Power Dynamics PDM-M804 is een 8 kanaals mixer met een usb ingang en Bluetooth ontvanger. Je belt gemakkelijk in via bluetooth of plugt je microfoon in de audioplug. De ingang beschikt over 48V fantoomvoeding, waardoor je profesionele microfoons hierin kwijt kan, maar ook door de USB ingang kun je USB microfoons kwijt. Met de geluidseffecten bewerk je de audiosporen, waardoor je de geluiden voller laat klinken en ze eenvoudiger in elkaar vloeit.


Ervaring

De PDM-M804 is redelijk simpel in gebruik, maar beschikt over alle functies die je nodig hebt om een podcast tot 8 personen op te nemen, Meer dan genoeg zou je zeggen. Je slaat de podcast direct op via de USB ingang met een microSD-USB of je koppelt hem aan je laptop. Wij hebben een podcast opgenomen waarin we met zowel USB als XLR microfoons werkte en het geluid kalibreerde erg prettig. Met veel functies om net even een stem voller te laten klinken of een hoge stem iets lager te maken, ondervonden we geen enkel probleem. Een kind kan de was doen.

Prijs

De Power Dynamics PDM-M804 is gemiddeld voor € 264,- euro te vinden. En daarmee wellicht de beste mixer in zo'n lage prijsklasse.

Pluspunten

- Alles te bieden voor je podcast

- Betaalbaar

- Eenvoudig te bedienen

Nadelen

- Geen accu

- De mixer heeft geen high pass filter voor lage frequenties

Conclusie

Voor een low budget podcast studio is de Power Dynamic echt de allerbeste keus. Je loopt niet tegen belemmeringen op en kan echt een zeer professionele audio ervaring creëren

Mocht je meer willen zien of zelfs willen bestellen, dan kan dat via Coolblue (deze link)

Zie hier nog een review: