Hoe krijg je je podcast op Spotify? (In 4 simpele stappen, uitgelegd)

Je podcast op Spotify krijgen

Als podcaster is Spotify misschien wel je belangrijkste kanaal. Wie gebruikt er tegenwoordig geen Spotify, het is toegankelijk voor elk apparaat en daarnaast zijn de podcasts zonder abonnement en reclames te beluisteren.Je podcast op Spotify
Je podcast op Spotify


In dit artikel leggen we je uit hoe jij zelf je podcast in Spotify kan krijgen.


Volg deze 4 stappen


Stap 1:

Om je podcast op Spotify te krijgen, moet je er eerst voor zorgen dat je podcast “gehost” wordt. Er zijn diverse platformen waarop jij je podcast kan hosten zoals:


Onze voorkeur gaat uit naar Soundcloud, dit omdat dit ook een populair medium is waarop mensen over het algemeen podcasts beluisteren. Twee vliegen in één klap dus. Plus de eerste drie uur hosting zijn gratis, waardoor je nog even kunt aftasten of podcasten echt iets voor jou is, voordat je een abonnement neemt.


Stap 2:

Spotify heeft een eigen “werkruimte” voor podcasters. Hierin kun je je statistieken bekijken, maar je hebt het ook nodig om je podcast aan te melden. Het kan met je persoonlijke Spotify account. Ga naar https://podcasters.spotify.com/ en klik op de blauwe start knop.


Stap 3:

Wanneer je bent ingelogd en de voorwaarden hebt geaccepteerd vraagt Spotify om de RSS feed van je Podcast. Deze vind je bij je Podcast host, zoals hierboven beschreven.

Wanneer je deze link toevoegt geeft Spotify direct aan of het voldoet aan de kwaliteitseisen. (afbeelding, naam etc) Als dit allemaal voldoet zie je aan de rechterkant je Podcast verschijnen.


Stap 4:

Spotify gaat je enkele vragen stellen over de categorie en tags die horen bij de podcast. Als je dit invoert en bevestigd is het zover. Spotify bedankt je voor het aanmelden en geeft aan dat ze je mailen zodra de podcast te vinden is. Dit proces duurt maximaal 5 werkdagen. (Vaak is het binnen enkele uren geregeld)


Bonus:

Zodra je Podcast op Spotify staat kun je via deze portal al je statistieken bijhouden. Zo zie je hoe oud je luisteraars zijn, wanneer ze afhaken, waar ze vandaan komen en zelfs welke artiesten ze vaak luisteren.


Mocht je het handig vinden kun je ook via onderstaande tutorial de stappen volgen en je podcast op Spotify aanmelden.We hopen je geholpen te hebben met het aanmelden van je Podcast in Spotify. Wil je nog meer informatie over dit proces of wil je het opnemen en publiceren van je podcast uitbesteden? Neem dan even contact met ons op via 0732340844 of Hello@podcastpartner.nl. Op deze pagina: “Podcast starten” , vind je onze podcast pakketten.