Beyerdynamic DT 1990 Pro review

Oke, wellicht is de beyerdynamic 1990 Pro een tikkeltje overdreven voor je podcast opnamen, maar het audiobedrijf heeft een geschiedenis in het creëren van enkele van de best klinkende audioapparatuur op de markt en dat is wat waard. De DT770, DT880 en DT990 van het bedrijf stonden bekend om hun uitstekende bouw- en geluidskwaliteit. En er is een zeer goede reden waarom veel geluidstechnici voor Beyerdynamic kiezen voor het monitoren en masteren van geluid.Uiterlijk

De headset waar we vandaag naar kijken, de DT 1990 Pro, is een versie met open achterkant van de Beyerdynamic DT 1770 Pro.


De Beyerdynamic DT 1990 Pro is extreem stevig gebouwd, zoals een professionele koptelefoon dat hoort te zijn. De hoofdtelefoon heeft veel metaal, van de stevige oorschelpen tot de open achterkant van de roosters.


Het zwart-op-zwart kleurenschema is ingetogen en schreeuwt serieuze audio-uitrusting. De roosters op de oorschelpen hebben een zilverkleurig gaas, waardoor de volledig zwarte look wordt doorbroken en de DT 1990 Pro knap is, maar niet per se een "mooie" of ultrastijlvolle hoofdtelefoon.


Het pro-audio-ontwerp gaat verder met de hoofdband en oorkussens. De hoofdband is gemaakt van pluche leer en verdeelt het gewicht van de hoofdtelefoon gelijkmatig over de bovenkant van je hoofd. Hoewel de DT 1990 Pro zeker niet licht is, zijn ze dankzij het ontwerp van de hoofdband en de oorkussens comfortabel om gedurende langere tijd te dragen.


De oorkussens zijn gemaakt van traagschuim en omwikkeld met grijs soort fluweel, wat zeer comfortabel is voor lange luistersessies. Het is echter mogelijk dat uw oren een beetje warm worden, omdat de kussentjes niet goed ademen. He kan een klein minpuntje zijn, ik zelf vind de warme oren wel prettig.Prestatie

Inbegrepen in de doos zijn twee sets oorkussens: een "A" -versie met een neutrale frequentierespons en een "B" -versie met een lichte basversterking. Voor het eerst van pads wisselen is een frustrerende opdracht, maar je zult snel leren hoe je de pads het beste kunt draaien om ze goed te laten zitten.


De DT 1990 Pro was voor geïnstalleerd met de B-pads uit de doos, waardoor de hoofdtelefoon echt leuk klinkt. De bas is een hoogtepunt van de hoofdtelefoon en zorgt voor een geweldige slag, snelheid en diepte.


Het is echter vrij duidelijk dat de B-pads een ietwat verhoogde bas hebben, die je niet wilt gebruiken voor serieus, analytisch luisteren bij het opnemen van bijvoobeeld je podcast. Bij het overschakelen naar de A-pads werd de bass energie getemd, maar er was nog steeds een uitstekende resolutie, diepte en snelheid. De A-pads hielden de geluidssignatuur van de DT 1990 Pro in evenwicht, waardoor ze uitstekende studiomonitors zijn.


De hoge tonen waren even uitstekend tussen de twee pads, wat een hoop resolutie opleverde in de hogere frequenties. Dus niet omdraaien als je het gevoel hebt dat het geluid van achter je komt.


Hoewel de hoge resolutie uitstekend is, zijn de hoge tonen soms een beetje te energiek en bereiken ze de drempel van mijn voorkeur voor helderheid. Dat gezegd hebbende, terwijl luisteraars die gevoelig zijn voor energieke hoge tonen misschien niet van de hoge tonen van de DT 1990 Pro houden, genieten we behoorlijk van de sprankelende hoge tonen en dachten dat het een vleugje uniekheid toevoegde aan de geluidssignatuur van de headset.


Omdat ze open zijn, is de DT 1990 Pro bedoeld om thuis of in de studio te worden gebruikt voor serieus analytisch luisteren. Geluid kan in- en uitstappen, maar het goede nieuws is dat het open ontwerp je de DT 1990 Pro een groot gevoel van ruimte geeft. De diepte van het geluidsbeeld is ook goed, waardoor zelfs de meest lusteloze luisteraar de exacte locatie kan bepalen waar elk instrument speelt.


De Beyerdynamic DT 1990 Pro heeft een enkele mini-XLR-aansluiting op de linkeroorschelp. Beyerdynamic levert de DT 1990 Pro met twee kabels: een rechte kabel van 3 meter en een opgerolde kabel van 5 meter. Beide kabels eindigden in een 3,5 mm mini-jack met een 6,35 mm schroefadapter. Wat erg prettig is, want zo blijf je niet telkens van kabels wisselen.Ervaring

Naast dat de hoogfrequentie ideaal is om in de studio alle tonen te horen, geeft het ook muziek een totaal nieuwe dimensie. De vage achtergrond geluiden van een mooi nummer? Nu helemaal helder te horen. Bij het binnenkrijgen van deze koptelefoon weten wij zeker dat je je top100 opnieuw wilt beluisteren.

Prijs

De Beyerdynamic DT 1990 Pro is helaas niet goedkoop. Je besteld een setje op Coolblue voor €489,-

Pluspunten

- Je ervaart muziek echt opnieuw, zoals de producer het bedoeld heeft

- Ideale studio hoofdtelefoon voor als je analytisch wil luisteren

- Verwisselbare pads, mochten ze ooit slijten

Nadelen

- Moet eigenlijk op een versterker gebruikt worden voor het beste kwaliteit

- Redelijk prijzig voor een hoofdtelefoon

- Niet in andere kleuren etc verkrijgbaarEindoordeel

Als je het nog niet gemerkt hebt, vinden we de Beyerdynamic DT 1990 Pro een uitzonderlijke hoofdtelefoon. Eenvoudig gezegd: het zijn professionele blikjes waar iedereen met plezier naar zal luisteren. Het is niet de meest neutraal klinkende hoofdtelefoon, maar door hun resolutie en speelsheid is het urenlang buitengewoon plezierig om naar te luisteren.


Mocht je meer willen "horen" of de Beyerdynamic DT 1990 Pro zelfs willen bestellen, dan kan dat via Coolblue (deze link)

Bekijk hier een review: