Audio-Technica ATH-M50X review

Audio-Technica is een van die bedrijven die niet weg te denken is uit de audiowereld en een van de meest populaire producten is de ATH-M50x-hoofdtelefoon. Deze koptelefoon ging een paar jaar geleden viraal en gaat, net als alle geweldige koptelefoons met een 3,5 mm-connector, nog steeds goed. Maar wat maakt deze koptelefoon zo geweldig? We zoeken het voor je uit.
De Audio-Technica ATH-M50x is een geweldig klinkende gesloten hoofdtelefoon speciaal voor DJ's en producers. Ze hebben een uitzonderlijke weergave van het bas-, midden- en hoge bereik en voelen stevig en duurzaam genoeg aan om een ​​tijdje mee te gaan.


Uiterlijk

De hoofdband is voorzien van metaal waardoor hij flexibel te dragen is. Uit veel reacties blijkt dat de vulling is niet zo geweldig is en sneller barst. Dit hebben wij gelukkig nog niet ondervonden. De hoofdband biedt ook een breed scala aan maataanpassingen voor de meeste hoofdmaten. De klemkracht is in het begin wat krap, maar zou bij veelvuldig gebruik wel verminderen en zich aanpassen aan je hoofd,


Afgezien van de goede bouwkwaliteit, is het ontwerp van de M50x ook tof. De oorschelpen draaien om de hoofdtelefoon en zijn opvouwbaar en compact te maken. Draagbaarheid is een groot pluspunt dat wordt toegeschreven aan de populariteit van de M50x. De koptelefoon is zowel binnen als buiten te gebruiken en dat is ook een groot pluspunt voor mensen die op zoek zijn naar een alles-in-één koptelefoonoplossing.


De Audio Technica ATH-M50x wordt ook geleverd met een verwisselbaar kabelontwerp. De hoofdtelefoonconnector is een 2,5 mm-connector en heeft een groef voor een twist-to-lock-mechanisme. Nadeel: Dit beperkt een gebruiker tot alleen de kabels die door Audio Technica worden geleverd.


Het voordeel van het opnemen van een verwisselbare kabel is te zien aan het aantal kabels dat in dit pakket wordt meegeleverd. De pakketten worden geleverd met een opgerolde kabel van 1,2-3 m, een rechte kabel van 3 m en als laatste een draagbare kabel van 1,2 m. Aan het uiteinde van de koptelefoon zijn alle kabels voorzien van een 2,5 mm TRS-connector die een gepatenteerd ontwerp heeft vanwege de vergrendelingsgroef. Alle drie de kabels hebben ook 3,5 mm TRS-aansluitingen aan het andere uiteinde. De twee langere kabels hebben een schroefdraad voor een 6,3 mm adapter jack.


De koptelefoon heeft geen noise-canceling, maar sluiten wel goed af. Ze blokkeren en overstemmen het lawaai in minder drukke straten of plaatsen.Geluidskwaliteit

De Audio Technica ATH-M50x wordt grotendeels aangeprezen als professionele studio koptelefoon. Het algehele geluid is warm, met een geweldige bas, een ietwat verzonken midden toon en een sterke hoge toon.


De bas vormt het eerste deel van de frequentierespons dat bij een gemiddeld persoon geen problemen zou moeten hebben. Voor de ATH-M50x heeft de low-end veel kracht, een behoorlijke subbas-aanwezigheid en een pittige mid-bas. Hoewel de bas goed gestrekt en strak is, kan het bij sommige opnames een beetje too much zijn.

Het middenbereik is iets wat verzonken. De helderheid wordt een beetje teruggenomen, maar de hoofdtelefoon is nog steeds plezierig voor lange luistersessies. Hoewel de bas en hoge tonen wat uitgesproken zijn, is er een goede scheiding. De bas loopt niet door in de middentonen en ook de hoge tonen zijn goed getemd.Prijs

De ATH-M50x is momenteel gemiddeld rond de € 135 euro. Let goed op want wij hebben hem ooit duurder aangeschaft, de prijs wil nog wel eens schommelen.


Pluspunten

- Afneembare kabel

- Goede bas

- Comfortabel


Nadelen

- Merkgebonden aansluiting

- Geen noise cancelling

- Plastic oorschelpen


Mocht je meer willen "horen" of de ATH-M50x zelfs willen bestellen, dan kan dat via Coolblue (deze link)

Moet je de ATH-M50x kopen?

De ATH-M50x is niet voor niets een bestseller. Wij hebben er meerdere in huis en hier al hele lange tijd veel plezier van. Ben je geen producer of podcaster, dan zou ik wellicht voor een consumentenmodel gaan met meer functies, zoals noise-cancelling, bluetooth en ingebouwde microfoon.

Bekijk hier een review: