AKG k92 Review

AKG staat bekend om hun kwalitatieve en betaalbare koptelefoons. Het beste voorbeeld hiervan is de AKG K92. De champagne-achtig goude koptelefoon is scherp geprijsd en is ideaal voor bijvoorbeeld het opnemen van een podcast. Waarom dit zo is, vertellen we je hier.
Uiterlijk

De zelf stellende band is veerkrachtig en sluit goed aan op ieder hoofd. Door de flexibiliteit en goede aansluiting isoleren de oorschelpen ook goed tegen je oren aan. De grote oorschelpen zijn luchtig en comfortabel. De kunstleren vulling houdt onze oren zacht en wordt niet warm tijdens urenlang luisteren.


De 3 meter lange kabel is dik genoeg om niet in de knoop te raken. Het eindigt in een 3,5 mm plug, maar wordt ook geleverd met een 6,3 mm adapter zodat je in alle rust naar je hifi-installatie kunt luisteren.


Er zijn geen in-line bedieningselementen of functies zoals je zou vinden op de meer draagbare Y50's, maar aangezien de K92s zijn ontworpen voor thuisgebruik, is er geen afstandsbediening nodig om het afspelen van muziek te bedienen. De zachte oorkussens zijn te vervangen, waardoor de koptelefoon langer meegaat.Geluid

De verlagingen en stijgingen worden elegant afgehandeld door de AKG's. De snaren hebben spanning en detail, de hoorns klinken niet hard of helder. Het is een soepel, aangenaam geluid. De oorschelpen isoleren voldoende om niet afgeleid te worden door omgevingsgeluiden.

Je zou qua kwaliteit niet veronderstellen dat de K92s minder dan €100,- kosten. Voor een podcast- of radiostudio zijn deze hoofdtelefoons ideaal. Je wilt namelijk focussen op stemgeluiden en voldoende isolatie hebben en dat biedt deze hoofdtelefoon.


Ervaring

Wij gebruiken de K92s vaak voor gasten in een podcast. In aanschaf zijn ze betaalbaar waardoor we er meerdere hebben en voor een gast die alleen zijn eigen stem wil horen zijn ze eigenlijk al meer dan voldoende. Voor de podcast host gebruiken we vaak de ATH-M50x dit omdat de host meer geluiden in de gaten wilt houden om de kwaliteit van de show te bewaken.


Prijs

De K92 is voor € 69,- te bestellen op Coolblue.Pluspunten

- Scherp geprijsd

- Mooi geluid

- Stevige kabel

Nadelen

- Niet verstelbaar

- Alleen in goud te verkrijgen

- Snoer zit vast (niet verwisselbaar)Mocht je meer willen zien of de AKG K92 zelfs willen bestellen, dan kan dat via (deze link)

Bekijk hier de review: